Miss Universe Slovenija 2017

Od miss do oskarja

By  | 

Miss Universe je prestižno tekmovanje, ki je med najbolj gledanimi dogodki na svetu. Dekleta, ki se predstavijo na tem dogodku si odpirajo ogromno možnosti za delo še na drugih področjih lepotne, zabavne in filmske industrije.

Dokaz je le nekaj najbolj znanih tekmovalk, ki so danes uspešne igralke, poslovne ženske in ikone modne industrije.

Halle Berry – Miss Ohio USA leta 1986. Na finalnem izboru Miss (Universe) USA je osvojila naziv 1.spremljevalke. Vse ostalo je zgodovina, danes je namreč ena od najboljših filmskih igralk na svetu. Igrala je v številnih filmskih uspešnicah – Boomerang, James Bond, Catwoman,… Osvojila je tudi najprestižnejšo in najvišje priznanje igralske industrije, Oscarja za vlogo v filmu Monster’s Ball.

Helena Christensen – Miss Universe Denmark leta 1986, istega leta je sodelovala na Miss Universe, vendar ni zmagala. So jo pa opazili modni agentje in ji odprli pot v modni svet. Postala je ena najbolje plačanih in najbolj prepoznavnih manekenk v 90-ih letih. Delala je za vse najbolj prestižne blagovne znamke, modne hiše in modne fotografe in sodelovala v videospotih uspešnih svetovnih glasbenih zvezd.

Linda Evangelista – sodelovala je na izboru Miss Teen Niagara leta 1981, kjer ni zmagala, vendar pa pritegnila pozornost modnih agentov znane modne agencije in tako postala najbolj fotografiran model vseh časov. Bila je na več kot 700 naslovnicah modnih revij in kraljevala modnemu svetu v 90-ih letih.

Gal Gadot – zmagovalka Miss Universe Israel leta 2004. Sodelovala je na svetovnem izboru, vendar ni dosegla večjega uspeha. Se je pa podala v filmski svet in dobila vlogo Wonder Woman v filmu Batman vs. Superman (Dawn of Justice). Pred tem je igrala tudi v filmih Fast and Furious.

Kelly Hu – bila je Miss Teen USA leta 1985 in Miss Hawai USA leta 1993. Leta 1993 je sodelovala na Miss USA in postala 3.spremljevalka. Danes je poznana igralka številnih televizijskih serij in filmov, kot npr. The Scorpion King.

Pia Wurtzbach – je dokaz, da se vztrajnost splača. Več let je sodelovala na manjših lepotnih izborih, leta 2013 je bila 1.spremljevalka Miss Universe Filipini, ponovno je sodelovala leta 2014 in prišla med 15 najboljših. Leta 2015 je ponovno sodelovala na svetovnem izboru in postala Miss Universe 2015.

.
.