Kandidatke Miss Universe Slovenija 2017

Sara Vanessa Zupan

By  | 

Trenutna izobrazba: Obiskujem Zasebno gimnazijo Erudio, po končani gimnaziji, pa si želim študirati pravo.

 Hobiji: Konji so velik del mojega življenja. Prvič sem jezdila pri dveh letih, nato pa sem do 15. leta profesionalno trenirala preskakovanje ovir s konji. Zaradi hude poškodbe že tri leta ne treniram več, se pa zato ukvarjam z ličenjem. Svoj prosti čas posvečam sebi in svojemu fantu, zelo rada pa imam tudi klepet ob dobri kavi s prijateljicami. Imam 2 psa in 1 mačko, katero obožujem.

Cilji: Moji cilj v življenju je biti srečna, namreč denar je veliko, ni pa vse. Izobrazba mi je zelo pomembna,  vendar si v procesu študiranja ne želim izgubiti sama sebe. Življenje nam je dano le eno, od nas je odvisno kako ga bomo izkoristili. Želim si, da na stara leta ne bi obžalovala svojih sedajšnjih odločitev, zato vsak dan živim kot, da je zadnji.

Idol: Moj idol je moja mami. Že od mojega drugega leta me vzgaja sama brez kakršnekoli pomoči. Njena vzgoja ni “tipična” in vsi so ji govorili, da ne ravna pravilno, toda izkazalo se je, da so se motili. Zelo jo spoštujem, ker je, tako kot jaz, zelo odločna ženska. Nekega dne, ko bom tudi jaz imela svojega otroka si želim, da bi z njem imela isti odnos, kakor ga imava jaz in moja mami. Brez nje ne bi bila to kar sem in za to ji bom vedno hvaležna.

Citat: Že več kot 10 let je moj najljubši citat “Cilj posvečuje sredstva.”, katerega bistvo pa ni v nenravnosti ali sprijenosti vladarja, temveč v tem, da njegovo moralo omejuje njegovo izpolnjevanje dolžnosti do države. Machiavelli sicer zanika vsako povezavo med etiko in politiko, vendar uspešnemu vladarju postavlja vrsto omejitev glede krutih in nepravičnih dejanj.

 

 

 

Glasuj zame