Finalistke

Ariela Mandelc

By  | 

Sem Ariela Mandelc, prihajam iz Bistrice pri Tržiču torej prihajam iz gorenjske. Stara sem 22 let in sem študentka 2.letnika Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled. Šolo zaključujem z pisanjem diplomske naloge.

V prostem času se najraje sprehajam v naravi, igram različne športe, se družim z ljudmi, ki mi veliko pomenijo, rada obiščem tudi kino, igram bowling, zelo rada pa si nadenem tudi svoje slušalke in poslušam glasbo-komerciala in r’n’b. Ker sem se že z 4.letom starosti podala v plesne vode in v tem vztrajala kar 18 let, kasneje tudi tekmovalno in sicer moderne-tekmovalne plese hip hip in bila članica Slovenske reprezentance, dosegala sem odlične rezultate in odhajala na Državna prvenstva ter Evropska in Svetovna tudi v tujino, je v meni ostal športni duh, katerega sem po končani plesni karieri lansko leto usmerila v fitnes vode. To področje me zelo zanima, saj v tem uživam, ko naredim nekaj dobrega zase, za svoje počutje in poskrbim za svoje zdravje psihično kot tudi fizično. V interesu mi je tudi pomagati drugim ljudem in jim s tem izboljšati njihovo počutje, zdravje,… Sam obisk fitnesa, pa ni dovolj, saj ima veliko vlogo tudi pravilna in zdrava prehrana, kateri namenim tudi dovolj časa. V prihodnosti nameravam narediti licenco za osebnega trenerja in prehranskega svetovalca.

Glede na mojo izobrazbo, si zelo želim zaposliti v turistični agenciji, saj si od nekdaj želim potovati po svetu, spoznavati kulturo in običaje narodov.

Na tekmovanje sem se prijavila, da si pridobim čim več novih izkušenj, kompetenc, poznanstev in stkem tudi kakšno novo prijateljstvo. V interesu mi je tudi, da bi se mi odprla vrata v poslovni in modni svet in posledično morebitna zaposlitev, saj jo je dandanes kar težko dobiti.

Na finalni izbor se ne pripravljam nič posebno, saj sem aktivna in skrbim zase, za svoje zdravje in dobro počutje skozi celo leto. Malo pred izborom za finale mi je pa vseeno zagodla bolezen – črevesna bakterija, ki mi je porušila imunski sistem, tako, da sem bila primorana večino svojega časa preležati. Nič hudega, ker si vedno pravim: “Kar te ne ubije, te okrepi. ”

Prva stvar, ki jo bom naredila, če postanem Miss Universe Slovenije 2017, je ta, da bi se zahvalila vsem, ki so me podpirali na moji poti in mi stali ob strani (starši, sestra, stari starši, fant, sestrična, zelo dobra prijateljica Špela in še bi lahko naštevala).

Če odidem na svetovni izbor v Ameriko, želim doseči čim boljšo uvrstitev. Menim, da bi kot predstavnica Slovenije, našo državo zastopala častno in ponosno ter jim predstavila lepote naše države.