Finalistke

Barbara Bajc

By  | 

Imam 20 let,končala sem kozmetično šolo in se uspešno vpisala  na fakulteto in sicer NTF-smer modno oblikovanje. Sem iz primorske in v prostem času rada plavam, rišem, pojem, pišem raznorazne citate, se družim s prijateljicami, potujem, poslušam različne zvrsti glasbe, najraje pa POP glasbo.

Na tekmovanje sem se prijavila, ker sem želela spoznati nove ljudi, ki se ukvarjajo z modno industrijo in mi lahko svetujejo, vesela sem tudi da sem spoznala ostala dekleta, ker so res super. Želela sem videti kako vse skupaj poteka, se izpopolniti v poziranju pred kamerami in izpiliti govor pred nastopanjem. Miss Universe se mi je zdel še najbolj zanimiv naziv in velik projekt, ki je kar dobro izpolnil moja pričakovanja.

Biti finalistka je super izkušnja, že nek uspeh in super je, da prideš do konca tekmovanja, mogoče celo neka potrditev,  sem se prav odločila, ko sem sla v to. Za finalni izbor nimam nekih  posebnih priprav, ker nočem pretiravati in postati nekaj kar nisem, najprej moraš biti všeč sebi oz. se sprejeti, šele nato si lahko zanimiv za druge. Je pa seveda način moje prehrane postal precej bolj reden in zdrav, ostaneš motiviran ko dosežeš prve rezultate in si bolj samozavesten. Vadim hojo za finale in si vsakodnevno vzamem čas za tek ali dolg sprehod in obvezno redno  telovadim vsaj 15,20 minut dnevno. Glede vprašanj na finalni prireditvi ostajam optimistična in ne razmišljam preveč, ker hočem ostati preprosta in biti iskrena. Upam, da nekih psihičnih priprav ne bo in bo kar samo steklo, samozavestno in v zadovoljstvu, da sem imela to priložnost-biti finalistka.

Prva stvar, ki bi jo naredila kot Miss Universe? Najprej bi se vsem zahvalila  za podporo, v poslovnem smislu pa bi skušala čim bolje izkoristiti vsako poslovno priložnost…Težko je odgovoriti na to vprašanje, ker te izkušnje se nimam in se mi zdi prav posebna, edinstvena, ki jo hkrati dojemaš in doživljaš.

Na svetovnem izboru bi si želela priti čim dlje seveda oz. osvojiti katerega izmed končnih nazivov. Energično in kulturno dobro prikazati deželo, ki jo zastopam. Morda ujeti kakšno dobro poslovno priložnost za delo v tujini in ostati v svetu mode, ter se vsekakor zabavati in kaj novega naučiti.

Moje posebnosti: mogoče moji lasje, ker so zelo gosti in me večkrat kdo zato ustavi in ogovori…

Z ličenjem in nošenjem visokih pet sem začela že zelo zgodaj, pri 11ih letih.

Napisano imam zbirko pesmi in upam da jih bom nekoč izdala.