Las Vegas 2017

BOSTA KURENT IN MARKOVŠKA VILA PRIPELJALA EMINO DO ZMAGE NA SVETOVNEM IZBORU MISS UNIVERSE V LAS VEGASU?

By  | 

Miss Universe Slovenija, Emina Ekić, prihaja iz Ptuja. Na svetovnem izboru v Las Vegasu se je včeraj predstavila tudi z nacionalnim kostumom, ki je tesno povezan z mestom Ptuj. Emini so predstavitev z najpomembnejšim etnografskim slovenskim likom, kurentom in garderobo – obleko, ki predstavlja prav tako etnograski simbol markovško vilo, omogočili bivši župan Ptuja Štefan Čelan, kostumografinja Stanka Vauda Benčevič in Marko Klinc, ki je izdelal maketo kurenta, ki v višino meri 79 cm.

 

Obleka za Emino je stilirana in ohranja le simboliko. Narejena je iz volnenega prediva ostrižene ovce, obdaja jo plet nakvačkan iz lanene preje in zlatih nitk in s tem ponazarja povezavo z materjo Zemljo in Soncem, ki jo oplaja, tako kot vse nas. Vsak od nas je namreč prebivalec planeta Zemlja, česar se moremo zavedati in spoštovati naravo in vsa živa bitja.

Dobra predstavitev in obleka, ki izstopa, seveda pa odlična predstavitev Emine je ključ do prepoznavnosti in uspeha na tako velikem izboru, kot je svetovni izbor Miss Universe v Las Vegasu. Vsaka država ima svoje lepote, ki jih predstavi, predstavnic držav je preko 100 in zato nikoli ni formule, kaj je tisto, da dekle pripelje do finala. Mogoče bosta to prav kurent in markovška vila.

Letos verjamemo v odličen rezultat Emine, v Las Vegas na finalno prireditev potuje kar nekaj Slovencev, ki bodo podpirali Emino in navijali zanjo.