Finalistke

Danijela Burjan

By  | 

Sem Danijela Burjan, stara sem 21 let in prihajam iz majhnega, vendar čudovitega mesta Zreče. Že od malih nog sem vedela, da bom postala doktor veterinarske medicine, zato sedaj že četrto leto uspešno izdelujem študij veterine v Ljubljani. Poleg tega pa obiskujem srednjo glasbeno šolo iz opernega petja, hkrati pa se izobražujem tudi v jazz petju, imam glasbeno skupino, s katero ustvarjamo avtorske skladbe ter se z njimi letos predstavljamo v enem izmed televizijskih natečajev mladih bendov. Kar se tiče glasbe, sem zrasla ob klasični glasbi, kasneje pa me je prevzel zven črnske in latino glasbe, zato me najbolj prevzamejo ritmi latino in jazz glasbe, ob katerih lahko tudi zaplešem salso ali sambo. Konec koncev prihajam iz glasbene družine, tako da vsako zvrst glasbe spoštujem in tudi prisluhnem. Res je, da ogromno časa posvečam študiju in glasbi, saj veliko nastopam, ampak se znam v prostem času tudi sprostiti.

Za tekmovanje Miss Universe sem dobila povabilo, malo po tistem, ko sem prejela naziv Smaragdna kraljica 2017, in seveda sem sprejela tudi ta izziv, saj se takšna priložnost človeku ponudi le enkrat v življenju.

Imeti mesto med finalistkami za Miss Universe je res ena izmed najlepših izkušenj v mojem življenju do sedaj, saj besede ne morejo opisati vseh dogodkov in pozitivnih čustev, ki jih kot finalistka za takšno tekmovanje doživljam. Menim, da je prav, da sem poslušala svoje srce in sledila toku, da sem prišla tako daleč. Na izbor se pripravljam predvsem s pozitivnimi mislimi in občutki, saj verjamem, da je vse v rokah usode in da bo zmagala tista, ki mora.

Če bi jaz osvojila krono bi se najprej s ponosom zahvalila vsem, ki me podpirajo na moji poti in tistim, ki verjamejo vame, saj mi osebna kot medijska podpora ogromno pomenita, sploh pa občutek in priznanje, da v tem tekmovanju ne stojim sama.

Na svetovnem izboru za Miss Universe bi se trudila, da bi širnem modnem svetu Slovenijo predstavila kot državo, ki v sebi skriva ogromno potencialov in ogromno lepote, ki jo svet mora videti, kljub naši majhnosti, smo se razvili v ogromnem pomenu, tako na področju medicine, kozmetologije kot tudi na področju tehnologije in mode. Menim, da nas ljudje morajo videti v celoti in ne samo kot del mozaika.