Finale Miss Universe Slovenija

Nacionalna predstavitev v Las Vegasu

By  | 

Izbor Miss Universe ni le eden od lepotnih izborov. Je vodilni in največji izbor te vrste, ki k televizijskim zaslonom po vsemu svetu privablja največje število gledalcev. Milijarda gledalcev iz več kot 180 držav je podatek s katerim se lahko pohvalijo in ga dosegajo skoraj edini.

Na svetovnem izboru pa predstavitev ni le tekmovanje izbranke Miss Universe Slovenija za tekoče leto, ki je letos Emina Ekić. Zelo velik poudarek je na predstavitvi dežele, ki jo tekmovalka zastopa.

Eden ključnih delov izbora Miss Universe je predstavitev v nacionalnem kostimu. Tekmovalka je oblečena v lik ali posebnost iz regije oziroma države. Nekaj primerov, kako se države po svetu zelo pripravijo na ta del tekmovanja. Lucija Potočnik, Miss Universe Slovenija 2016 pravi, da nekatere tekmovalke pridejo z več kot 10 kovčki in da imajo izredno pomoč države pri promociji.

Naslednja, za državo pomembna pa je udeležba pri nacionalnem darilu. Ponovno je to nekaj zelo posebnega, kar zaznamuje državo in je deležno posebne promocije. Darilo se opiše in predstavi pred komisijo. Nato se darilo, ki je lahko podprto in podarjeno od pomembne ali znane slovenske osebnosti, proda na licitaciji.

Namen organizacije Miss Universe Slovenija je tokrat predstaviti Slovenijo na najvišjem možnem nivoju in pripraviti odmevno promocijo.

K sodelovanju smo povabili STO (I FEEL SLOVENIJA), da skupaj z njimi pripravimo primerno promocijo, mesto Ptuj, Zavod za turizem Ptuj in Zavod Bistra Ptuj, pomembne lokalne skupnosti in osebnostmi, ki bi pripomogli, da združimo promocijo Slovenije in domači kraj tekmovalke.

Nekaj primerov ostalih držav iz preteklih let: